Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af.

Sofie Lemaire neemt het over van Annemie Peeters bij Radio 1 vanaf september

Vanaf september geeft Annemie Peeters haar radioblok op Radio 1 (tussen 10 en 12 uur) door aan Sofie Lemaire. Peeters blijft aan de slag bij de zender en zal in het najaar werken aan nieuwe formats. Lemaire kennen we van "Culture club" op Canvas en Radio 1, en van "De wereld van Sofie" op Studio Brussel.

In het nieuwe programma zal Sofie Lemaire op zoek gaan naar alle antwoorden op één (schijnbaar) kleine levensvraag. Met haar komst in het ochtendblok van Radio 1 zal die ochtend er nu flink anders uitzien: eerder werd aangekondigd dat Karolien Debecker ("Generation M" op MNM) de fakkel overneemt van Jan Hautekiet, en dat tussen 9 en 10 uur.

"De bende van Annemie" met Annemie Peeters loopt nog tot 8 juni. Filip Pletinckx, nethoofd van Radio 1, bedankt Peeters voor de mooie radiomomenten: "Ze heeft als gastvrouw zowat elke boeiende bekende Vlaming over de vloer gekregen. Met haar typische interviewstijl slaagde ze erin haar gasten vaak verrassende en beklijvende verhalen te laten vertellen. En zo werd de nieuwsgast soms zelf nieuws."

Meest gelezen