Sportdag in Mariagaard leidt tot terreuralarm in Wetteren

In Wetteren is de politie met man en macht uitgerukt nadat een "gewapende man" was gezien. Het bleek vals alarm. In een school vlakbij was er een sportdag bezig met als thema het leger.

Een melding van een gewapende man in legeruniform aan de middelbare school Mariagaard in de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren veroorzaakte deze voormiddag een waar terreuralarm. Een tiental combi’s en anonieme politievoertuigen snelden ter plaatse. Al vlug bleek dat het om loos alarm ging.

De laatstejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding organiseerde er een sportdag voor leerlingen van de scholen in Wetteren. Thema van de sportdag was "leger" en heel wat leerlingen waren dan ook uitgedost in legeruniformen. Eén van de studenten trok tijdens de middagpauze de straat op om te gaan lunchen en zwaaide met een nepwapen naar het verkeer.

Daarop alarmeerde een getuige de politie die massaal naar de school snelde met een tiental politievoertuigen. De politie staat sinds de aanslag in Luik op scherp en nam de zaak heel ernstig. De leerling kreeg een serieuze bolwassing van de politie en de directie heeft daarop beslist dat alle uniformen moesten worden afgelegd.

Meest gelezen