Straatartiesten met versterkers zijn niet meer welkom in Gent

Het Gentse stadsbestuur verbiedt straatmuzikanten en straatartiesten om nog langer op te treden met versterkers. Enkel muzikanten die akoestisch optreden kunnen nog aan de bak komen. De maatregel is vanaf 1 juli van kracht.

De maatregel komt er na verschillende overlastklachten van centrumbewoners. "Er zijn heel veel evenementen in Gent en we willen de leefbaarheid voor bewoners én handelaars garanderen. We hebben indertijd toegelaten dat mensen met versterkers op batterijen optraden. Maar, de technologische evolutie zorgt ervoor dat die systemen intussen echt heel luid kunnen gaan. Straatartiesten slepen nog net geen Tesla-powerbank mee. Dat zijn toestanden die we niet langer gaan toelaten", zegt schepen Christophe Peeters (Open VLD).

Vanaf 1 juli zijn straatmuzikanten met versterkers daarom niet meer welkom. Maar, muziek in de stad kan wél nog, benadrukt Peeters: "We willen enkel dat iedereen unplugged, dus akoestisch, gaat spelen." De maatregel geldt ook voor andere straatacts, ook zij mogen geen versterkers meer gebruiken. 

Meest gelezen