Videospeler inladen...

Hevige onweersbui in Houthulst: straten staan blank, kelders ondergelopen

Door een hevige onweersbui staan in Houthulst, in West-Vlaanderen, meerdere straten blank. De brandweer kreeg een 60-tal oproepen voor ondergelopen kelders en woningen.

Rond 19 uur werd de streek rond Houthulst getroffen door een plotse en hevige onweersbui. Door het noodweer kwamen meerdere straten blank te staan. De Stokstraat en de Torhoutstraat zijn afgesloten voor het verkeer.

Intussen kreeg de brandweerzone Westhoek al ongeveer zestig oproepen voor wateroverlast. De meeste problemen situeren zich in Houthulst, deelgemeente Klerken en in Zarren, een deelgemeente van Kortemark. Ook vanuit Diksmuide kreeg de brandweer enkele oproepen.

En ook aan de andere kant van het land, in de regio rond Luik, waren er vanavond hevige buien. De brandweer werd er vooral opgeroepen voor ondergelopen kelders.

FOTO: Bart Boterman (JVK)

Meest gelezen