Videospeler inladen...

Bron salmonella-besmetting West-Vlaamse scholen nog altijd niet gevonden

Het is nog altijd onduidelijk wat de salmonellabesmetting veroorzaakt heeft in 44 scholen in West-Vlaanderen. Meer dan 400 kinderen werden de voorbije weken ziek. Bij 313 kinderen is bevestigd dat het om salmonella ging. De besmetting kwam zeker niet van een van de werknemers van de traiteur die maaltijden had geleverd aan de scholen.

De kinderen hadden allemaal een maaltijd gegeten van hetzelfde traiteurbedrijf. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft nu de stoelgang van de werknemers van dat bedrijf onderzocht en het resultaat is negatief. De besmetting kwam dus zeker niet van hen.

Er werd ook niets gevonden in stalen die genomen werden van de voeding en van de infrastructuur van het traiteurbedrijf. De enig mogelijke bron van de besmetting die het Voedselagentschap nu nog onderzoekt, is de salade die de kinderen bij de maaltijd hebben gekregen. Maar daar stelt zich het probleem dat de stalen mogelijk niet meer goed genoeg zijn voor onderzoek.

De traiteur mag maandag opnieuw leveren aan zijn klanten, behalve aan de getroffen scholen. Zij moeten eerst nog enkele hygiënische maatregelen nemen in de eigen keukens.

Meest gelezen