Videospeler inladen...

De Croo: "De snelheid om te beslissen is een van de pijnpunten van ons land"

De snelheid om beslissingen te nemen is een van de pijnpunten in ons land. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) in een gesprek over de e-commerce gezegd in "Terzake".

Het is algemeen bekend dat de e-commerce in ons land maar langzaam van de grond komt, zeker in vergelijking met Nederland waar enkele grote spelers zoals Zalando en Bol zich hebben gevestigd. De hogere arbeidskosten en een gebrek aan flexibiliteit zouden ons land hierbij parten spelen.

De Croo zegt dat hij al drie jaar lang probeert iedereen te overtuigen van het belang van de sector. Hij heeft het dan over de vakbonden en andere politieke partijen. Sindsdien is er al een hele weg afgelegd, maar het blijft moeilijk om de razendsnelle evolutie te volgen.

"Ik had het graag sneller willen doen gaan", zegt De Croo, "maar een van de pijnpunten in ons land is de snelheid van beslissing nemen. Die is door de architectuur van ons land - die voor een stukje ook gemaakt is om niet snel beslissingen te nemen - een nadeel dat we hebben."

"In de wereld van vandaag is het niet zo dat de grootste wint, maar dat de snelste wint, en op dat gebied gaan we volgens mij op een aantal domeinen - en dit is er een van - een manier moeten vinden om sneller te beslissen dan vandaag het geval is, met minder blokkeringsmechanismen zoals die vandaag bestaan", besluit De Croo.

Meest gelezen