Videospeler inladen...

Alleen beer ontsnapt uit Duitse zoo, andere dieren hadden zich verstopt

De vijf roofdieren waarvan gedacht werd dat ze ontsnapt waren uit de zoo van het Duitse Lünebach zijn terecht. Ze hadden zich verstopt in hun paviljoen. Een ontsnapte beer is neergeschoten. 

De streek rond Lünebach, in de Duitse Eifel, dicht bij de Belgische grens, werd vannacht getroffen door een zwaar onweer. Dat veroorzaakte grote schade aan de plaatselijke zoo.  Dierenpaviljoenen waren overstroomd en twee leeuwen, twee tijgers en een jaguar waren spoorloos. Er werd daarom gedacht dat ze ontsnapt waren.

Het plaatselijk bestuur organiseerde meteen een grote zoekactie, en vroeg de inwoners van naburige dorpen om uit te kijken. De beer werd eerst gezien, in de wijde omgeving van de dierentuin.  Het beest werd neergeschoten. Nu zijn ook de vijf andere ontsnapte dieren terecht.  Ze werden uiteindelijk op het domein van de zoo zelf gespot (via een drone) en terug naar hun kooi gebracht. De inwoners van Lünebach  kunnen opnieuw veilig naar de bakker.  

Meest gelezen