Noordstation Brussel wordt zwembad (voor één dag)

Een vreemd gezicht voor wie vandaag langs het Brusselse Noordstation komt. De fontein voor het gebouw is omgetoverd tot een zwembad met strand, cocktails én ligzetels. De initiatiefnemers hopen zo op een definitief openluchtzwembad in de stad.

Pool is Cool, zo heet de organisatie die intussen al enkele jaren ijvert voor een buitenzwembad in Brussel. Daarom organiseren ze regelmatig acties, zoals vandaag aan het Noordstation. "In alle grote Europese steden kan je zwemmen in openlucht, behalve in Brussel. Dat is een groot gemis in de belevenis van een stad. Kijk naar Zürich, daar draait het leven rond het water. Of in Berlijn, daar heb je verschillende grote zwembaden buiten. Dat moet ook bij ons", vindt Paul Steinbruck.

Opties genoeg

Het idee voor een zwembad ligt al langer op tafel, maar nooit werd een goeie locatie gevonden. Toch ziet Paul een heleboel mogelijkheden. "Het kan iets drijvends zijn op het kanaal, of waarom niet in het kanaal zelf? Je hebt prachtige zwemvijvers in Neerpede. Of waarom niet op het dak van een parkeertoren?" Ideeën genoeg, nu nog afwachten wat de Brusselse regering daarvan vindt. 

 

Meest gelezen