Kompaan Abdeslam in verdenking gesteld voor aanslagen van 22 maart in Brussel

Sofien Ayari, de kompaan van Abdeslam,  is in verdenking gesteld voor de aanslagen in maart 2016 in Brussel. Dat schrijft La Libre Belgique en is bevestigd aan VRT NWS. Salah Abdeslam zou hetzelfde ondergaan.

Sofien Ayari (24) werd gisteren in verdenking gesteld voor deelname aan activiteiten van een terroristische groepering, in het kader van de dodelijke aanvallen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.
      Het is een nieuwe belangrijke stap in het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Brussel op dinsdag 22 maart 2016. Bij die aanslagen kwamen 32 mensen om het leven en  vielen er meer dan 250 gewonden. 

Ayari werd eind april, samen met Abdeslam, veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor moordpogingen op de politieagenten die op 15 maart 2016 huiszoekingen kwamen uitvoeren in de Driesstraat in Vorst.  

Assisenproces in 2019

In totaal zijn nu 10 mensen in verdenking gesteld voor de aanslagen in Brussel. Onder hen ook, Mohamed Abrini, de man met het hoedje, en Osama Krayem. Hoogstwaarschijnlijk zal ook Salah Abdeslam binnenkort in verdenking worden gesteld voor de Brusselse aanslagen. Het assisenproces over de aanslagen komt er volgend jaar.

Meest gelezen