Videospeler inladen...

"Plastic Attack" strijkt in meer dan 100 supermarkten neer

In meer dan 100 supermarkten voeren milieubewuste consumenten actie tegen plastic afval onder de noemer "Plastic Attack". Ze pakken hun inkopen uit en laten de verpakking in de winkel achter.

Bijna 2 maanden nadat in Brussel een eerste "Plastic Attack" heeft plaatsgevonden, is Vlaanderen vandaag aan de beurt. In meer dan 100 supermarkten proberen milieubewuste consumenten klanten te overtuigen om hun inkopen ter plekke uit te pakken en de plastic verpakkingen in de winkel achter te laten.

Eerder deze week maakte Europa al bekend dat het plastic wegwerpproducten als rietjes en wattenstaafjes wil verbieden, maar "Plastic Attack wil nog een stapje verder gaan en consumenten persoonlijk bewust maken van de groeiende berg plastic. Die veroorzaakt nu al grote milieuproblemen en dreigt in de toekomst nog meer schade aan te richten.

In Gent gaat "Plastic Attack" met een feestje gepaard. Aan de Zuid begint om 16 uur "Plage Plastique" met optredens van Sioen & Beraadslagen en De Propere Fanfare.

Meest gelezen