Twee van de in beslag genomen langharige chihuahua's. (c) Jelle Houwen

36 chihuahuapuppy's in beslag genomen bij broodfokster

Bij een inval in een woning in Houthulst haalde de politie gisteren 36 chihuahuapuppy's uit het huis. Deze bleken illegaal gefokt door de bewoonster. De dieren werden ondergebracht in een asiel. 

De politie, samen met de overheidsdienst Dierenwelzijn, haalde gisteren 36 verwaarloosde chihuahuapuppy's weg bij een 46-jarige vrouw. De dieren werden zwaar verwaarloosd en leefden in erbarmelijke omstandigheden. Het was er erg vuil, de hondjes waren ondervoed en kregen slechte huisvesting. Ook op medisch vlak werd er niet naar hen omgekeken. 

De vrouw kweekte de dieren wellicht enkel om ze later door te verkopen met grote winst. De puppy's werden in beslag genomen en ondergebracht in een dierenasiel. De vrouw wacht een strafzaak. Zij werd verhoord maar mocht beschikken onder voorwaarden. 

Meest gelezen