80 nieuwe Delhaize buurtwinkels, "maar we zijn nu al wereldkampioen supermarkten"

Supermarktketen Delhaize opent de komende 2 jaar 80 nieuwe winkels in ons land. Het gaat dan vooral over kleinere buurtwinkels. Goed voor 600 nieuwe jobs op zelfstandige basis. "De toekomst van de supermarkten zijn buurtwinkels" reageert expert Jorg Snoeck. "Maar we zijn nu al wereldkampioen supermarkten per vierkante kilometer."

Naast de prijzenoorlog lijkt er tussen de supermarktketens in ons land een nieuwe wedren bezig: nieuwe winkels aankondigen. Delhaize laat vandaag weten dat er er de komende 2 jaar 80 nieuwe buurtwinkels zullen bijkomen. Goed voor zo'n 600 jobs op zelfstandige basis. Waar de winkels zullen komen is voorlopig een goed bewaard geheim. "Kwestie van de concurrentie geen voordeel te geven" laat woordvoerder Roel Delkever weten.

"Toekomst van de supermarkten zijn buurtwinkels"

Maar Delhaize is niet de enige supermarkt die aast op uitbreiding. Ook Lidl kondigde al 20 nieuwe vestigen aan in ons land. Carrefour en Colruyt, met onder meer Bio-planet, zetten in op nieuwe buurtwinkels. "We zijn nu al wereldkampioen supermarkten per vierkante kilometer. Geen enkel land heeft er meer. En toch blijven we uitbreiden" vertelt Jorg Snoeck, expert bij het vakblad RetailDetail.

Het grote succes van hypermarkten lijkt definitief verleden tijd. "De toekomst van supermarkten ligt bij buurtwinkels. De vele files in ons land maar ook de vergrijzing zorgt er voor dat we in onze buurt willen winkelen" aldus Jorg Snoeck. "Buurtwinkels hebben bovendien het voordeel dat ze een beperkte oppervlakte hebben maar dankzij de digitalisering wel een volledig gamma kunnen aanbieden."  

Meest gelezen