archieffoto
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Israëlische straaljagers vallen doelwitten in Gazastrook aan

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben zaterdagnacht doelwitten van Hamas in de Gazastrook aangevallen. 

Plaatselijke media melden dat meerdere uitvalsbasissen van de radicaal-islamitische organisatie in het zuidelijke deel van de Gazastrook getroffen zijn. Van mogelijke slachtoffers is op dit moment geen sprake.

Militante Palestijnen hadden eerder op de dag twee raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Een daarvan is opgevangen door afweersysteem Iron Dome, de andere landde klaarblijkelijk in de Gazastrook zelf, zegt het Israëlische leger.

Hamas, dat de macht heeft in de Gazastrook, kondigde twee dagen eerder een wapenstilstand af met Israël.

Meest gelezen