2,46 meter of schoenmaat 68? Grootste mannen ontmoeten elkaar: "Nu kunnen we gewoon recht voor ons kijken"

Heel wat toeristen keken gisteren even vreemd op in Parijs. Twaalf mannen die bij de grootsten ter wereld horen, kwamen daar namelijk samen om met elkaar te praten én om een wandeling te maken op de Champs Elysees. "Eigenlijk voelen we ons als broers."

Het is al het vierde jaar op rij dat de mannen samenkomen in Parijs. De langste man in het gezelschap was Brahim Takioullah: een Fransman die met zijn 2,46 meter de op een na grootste man ter wereld is. "Deze ontmoeting is toch wel speciaal", zegt hij. "Nu kunnen we horizontaal kijken. Anders moeten we altijd naar beneden kijken, omdat mensen kleiner zijn dan wij. Het voelt alsof we broers zijn. We zijn een team."

Ook basketbalspeler Dalibor Micic - met zijn 2,24 meter de grootste man van Servië - was aanwezig. "Het is leuk om hier met de rest te zijn", zegt hij. "Heel je leven ben je de grootste van je stad en nu ontmoet je mensen die groter zijn dan jij. Dat is geweldig."

En nog een opmerkelijk cijfer: de Venezolaan Jeison Orlando Rodriguez - die er eveneens bij was - heeft met schoenmaat 68 de grootste voeten ter wereld. 

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen