Mechelse schepen Bart De Nijn (N-VA) is geen kandidaat meer

Bart De Nijn, schepen van Openbare Werken in Mechelen, komt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet meer op voor N-VA. Hij kan zich niet vinden in de inhoud van de campagne en de samenstelling van de lijst.

Het nieuws staat vandaag in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. "De partij wil als coalitiepartner oppositie voeren en dat vind ik geen goed idee", zegt De Nijn, die in 1982 een eerste keer verkozen werd als gemeenteraadslid voor de Volksunie, de voorloper van N-VA. Hij heeft ook kritiek op minister van Financiën en partijgenoot Johan Van Overtveldt, die "bekleed is met het gezag van de partijtop en alles komt regelen." 

Stemmenkampioen

De Nijn wijst erop dat hij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 het grootste aantal voorkeurstemmen behaalde, op de lijsttrekker na. "Ik heb het gevoel dat de partij niet meer naar mij wil luisteren", aldus De Nijn. "Sommige van mijn partijgenoten hebben kritiek op mij, want ik heb veel geïnvesteerd in het openbare domein. Ik wil met respect behandeld worden en wil dat er gezegd wordt dat we goed werk hebben geleverd."  

Sommige van mijn partijgenoten hebben kritiek op mij, want ik heb veel geïnvesteerd in het openbare domein. 

Bart De Nijn, schepen van Openbare Werken (N-VA)

Volgens De Nijn moest eerste schepen Marc Hendrickx de eerste plaats krijgen. Die ging naar Freya Perdaens, maar zij wordt "als lijsttrekker te vroeg opgebrand". "Blijkbaar is Van Overtveldt niet erg dapper en durft hij de confrontatie met de tegenstrevers niet aan, want hij wordt lijstduwer. Als hij het allemaal wil regelen, dan zou hij lijsttrekker moeten zijn en echt zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen." 

Belangenvermenging

Vorig jaar werd De Nijn in beroep vrijgesproken van belangenvermenging in een bouwdossier. Na de veroordeling in eerste aanleg, in 2015, moest hij zijn schepenambt opgeven. "In die periode heb ik me niet echt gesteund gevoeld door mijn partij", klinkt het. Hij kreeg wel eerherstel en is sinds eind vorig jaar weer schepen. 

Meest gelezen