Leider AfD: "Hitler en nazi's zijn slechts vogelstront in Duitse geschiedenis"

De leider van de Duitse extreemrechtse partij AfD, Alexander Gauland, heeft het belang van het nationaalsocialisme in de geschiedenis van Duitsland geminimaliseerd. "Hitler en de nazi's zijn slechts een vogelstront in meer dan duizend jaar succesrijke Duitse geschiedenis."

"Ja, we erkennen onze verantwoordelijkheid voor de twaalf jaar" dat de nazi's aan de macht waren (1933-1945), zei de leider op een congres van de jongerenorganisatie van AfD. "Maar we hebben een roemrijke geschiedenis en die duurde langer dan die verdomde twaalf jaar."

De secretaris-generaal van de conservatieve partij CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, reageerde meteen op Twitter: "50 miljoen oorlogsslachtoffers, de Holocaust en de totale oorlog zijn voor AfD en Gauland slechts een vogelstront! Zo ziet de partij eruit achter haar burgerlijke masker."

De jongerenorganisatie van AfD zei op het congres dat de Europese Unie niet meer hervormd kan worden en daarom moet worden opgedoekt. "De Europese Unie moet sterven zodat Europa kan leven", zei Damian Lohr, de leider van Junge Alternative.

Meest gelezen