Videospeler inladen...

Nog tot maandag geen treinen tussen Hasselt en Luik door wateroverlast

Door wateroverlast rijden nog tot maandag geen treinen tussen Hasselt en Luik. Dat meldt Infrabel dat de sporen beheert. Reizigers kunnen in Tongeren een bus nemen richting Luik. Intussen is het rampenplan in de provincie Luik opgeheven.

Wie dit weekend het openbaar vervoer van Hasselt naar Luik wil nemen, zal dat traject niet (helemaal) met de trein kunnen afleggen. Als gevolg van wateroverlast is het spoor tussen die steden onderbroken en dit nog tot maandag. 

Reizigers naar Luik kunnen de trein nemen tot in Tongeren. Daar moeten ze overstappen op bussen van De Lijn die hen naar Luik brengen. Ook het treinverkeer tussen Luik en Maastricht was onderbroken, maar op die lijn zouden vanmiddag weer treinen kunnen rijden.

Intussen is het provinciaal rampenplan in Luik opgeheven. Dat meldt gouverneur Hervé Jamar. De brandweer is de hele nacht in de weer geweest om water weg te pompen en de schade van het hevige onweer te herstellen. Om 21 uur gisteravond hadden brandweerlui al 500 interventies afgewerkt. Ook vanochtend blijft het druk: iets voor 10 uur stonden nog bijna 200 interventies in de wachtrij.

Meest gelezen