Videospeler inladen...

Studenten in Moskou protesteren tegen WK-fanzone op hun campus

In de Russische hoofdstad Moskou protesteren studenten al maandenlang tegen een fanzone die tijdens het wereldkampioenschap voetbal zal verrijzen vlakbij de lokale staatsuniversiteit. Gisteren werden drie studenten opgepakt op verdenking van vandalisme.

Het WK-voetbal in volle examenperiode: veel studenten vinden het geen pretje. Dat geldt al helemaal voor de studenten in Rusland, dat dit jaar van 14 juni tot 15 juli gastland is van het toernooi. 

Vlakbij de staatsuniversiteit in Moskou moet een fanzone komen voor zo'n 25.000 supporters. Daar zullen de wedstrijden op een groot scherm worden uitgezonden. De studenten vinden de locatie uiterst slecht gekozen. Ze vrezen dat de fanzone de werking van de universiteit zal dwarsbomen, zeker in de examenperiode. 

Al maandenlang voeren de studenten actie tegen de plannen. Vorige maand vormden ze een 300 meter lange mensenketting aan het universiteitsgebouw. Gisteren werden drie studenten opgepakt door de politie omdat ze aanplakborden voor het WK zouden hebben beklad.  

Meest gelezen