Videospeler inladen...

Waar is Melania? First lady (opnieuw) grote afwezige op gezinsweekend 

In de VS zijn president Donald Trump en verschillende van zijn kinderen met een helikopter naar Camp David vertrokken voor een gezinsweekend. Van first lady Melania was nog steeds geen spoor. Sinds 10 mei is ze niet meer in het openbaar verschenen.

Donald Trump, zijn dochters Ivanka en Tiffany, zijn oudste zoon Donald Jr. en zijn schoonzoon Jared Kushner: allemaal samen zijn ze gisteren in de namiddag aan boord van een presidentiële helikopter in de tuin van het Witte Huis gestapt die hen even later naar Camp David in Maryland bracht voor een gezinsweekend.

Tiffany Trump, Jared Kushner en Ivanka Trump
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Grote afwezige was (opnieuw) Melania, de echtgenote van de Amerikaanse president. Sinds 10 mei is ze niet meer in het openbaar verschenen. Die dag stond ze aan de zijde van haar man om 3 Amerikanen te verwelkomen die Noord-Korea had vrijgelaten. 4 dagen later kondigde het Witte Huis aan dat ze een ingreep aan de nieren had ondergaan.

Vorige zaterdag verklaarde Trump aan de pers dat Melania het goed stelt. Daarbij wees hij met een vinger naar een raam van de tweede verdieping van het Witte Huis en zei hij dat zijn echtgenote toekeek. Op 30 mei heeft Melania met een tweet zelf op haar afwezigheid gereageerd:

"Ik zie dat de media overuren draaien met speculeren over waar ik ben en wat ik doe", schreef ze. "Wees gerust: ik ben hier in het Witte Huis samen met mijn familie. Ik voel me goed en ik werk hard voor kinderen en voor het Amerikaanse volk."

Melania Trump (archieffoto)
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Hoe dan ook is het inmiddels 22 dagen geleden dat iemand een glimp van Melania heeft opgevangen. Waarom ze haar man en zijn kinderen niet in Camp David vergezelt, is niet duidelijk. Het Witte Huis gaf hiervoor geen reden. Overigens is ook Barron niet in de helikopter gespot. Hij is de zoon van Trump en Melania.

Videospeler inladen...

Meest gelezen