AFP or licensors

Politie schiet op "herrieschoppende" man in kathedraal van Berlijn, geen aanwijzingen van terrorisme

In de Berliner Dom, de kathedraal van de Duitse hoofdstad Berlijn, heeft een politieagent geschoten op een man die een mes bij zich had en zich agressief gedroeg. Dat heeft de politie van Berlijn bevestigd. Er zijn geen aanwijzingen van een terroristische achtergrond.

"Er is een schot afgevuurd in de Dom van Berlijn", liet een woordvoerster van de politie van Berlijn vanmiddag weten aan het persagentschap Reuters.

Op Twitter bevestigde de politie dat een politieagent kort na 16 uur had geschoten op een man die in de kathedraal herrieschopte. Op het ogenblik dat de politie op de man vuurde, had het personeel van de Dom de kathedraal al ontruimd.

De herrieschopper was een 53-jarige Oostenrijker die een mes bij zich had en zich agressief gedroeg. Hij werd geraakt in de benen en is zwaargewond. Ook een agent raakte bij het incident zwaargewond, ook hij werd door een politiekogel geraakt.

Geen aanwijzingen van terrorisme

De politie zegt dat er geen aanwijzingen zijn van een terroristische of islamistische achtergrond.

Op beelden was vanmiddag te zien hoe het gebied rond de Dom was afgezet. Een paar ambulances stonden rond de kathedraal en er was veel politie aanwezig.

De Berliner Dom ligt op het historische Museumsinsel midden in de Duitse hoofdstad. Vooral op zondag zijn daar veel toeristen aanwezig.

Meest gelezen