Menselijke ketting vraagt behoud van Groene Delle in Hasselt: "Blijf er met je fikken af"

Buurtbewoners en sympathisanten vormden vandaag een menselijke ketting rond het natuurgebied De Groene Delle in Hasselt. Ze protesteren hiermee tegen de plannen van de Vlaamse regering om een deel van het gebied om te vormen tot een industriezone.

Het stukje natuur ligt in Stokrooi tussen het Albertkanaal en autosnelwegen. De Vlaamse overheid wil 26 hectare omvormen, maar belooft compensaties voor het verdwijnen van een deel van De Groen Delle.

Bright Adiya: “Het is niet voor niks dat 20 hectare bos moet gecompenseerd worden door 60 hectare nieuwe natuur. Dat wil zeggen dat het een waardevol gebied is. Het is wel een klein stukje, maar het is nodig voor de migratie van diersoorten.“

Duidelijkheid

Wilfried Croex van actiecomité De Groene Delle wil meer duidelijkheid van de overheid. “Sommige politici doen een beetje geheimzinnig hierover. Ze spreken over compensaties en de rest een beschermd statuut te geven. Maar we zien wat hun beloftes waard zijn. Blijf met je fikken van de Groene Delle af!”

Meest gelezen