Videospeler inladen...

Kim Jong-un zal nóg een staatshoofd ontmoeten: de Syrische president Assad zou naar Pyongyang gaan 

Terwijl Noord-Korea en de VS volop de ontmoeting van hun beide presidenten voorbereiden, heeft het Noord-Koreaanse persagentschap aangekondigd dat Kim Jong-un ook nog een ander staatshoofd zal ontmoeten. De Syrische president Bashar al-Assad zou op bezoek gaan naar Pyongyang, maar wanneer precies is niet duidelijk.

"Ik zal Noord-Korea bezoeken en Kim Jong-un ontmoeten", zo citeert het Noord-Koreaanse persagentschap de Syrische president Bashar al-Assad. Wanneer het bezoek zou plaatsvinden, wordt niet gespecifieerd. Het Syrische persagentschap heeft nog niet over het bezoek bericht. 

Als het inderdaad doorgaat, zou het gaan om het eerste bezoek van een buitenlands staatshoofd aan Kim Jong-un in de Noord-Koreaanse hoofdstad.  

Het onderhoud met Assad zou passen in een reeks diplomatieke ontmoetingen die de Noord-Koreaanse leider de voorbije maanden heeft gehad. Hij spoorde naar China voor een onderhoud met Xi Jinping, ontmoette de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in de gedemilitariseerde zone tussen de beide Korea's, en vorige week had hij nog een gesprek met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Op 12 juni staat dan de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump gepland, die moet plaatsvinden in Singapore.

Met Syrië onderhoudt Noord-Korea al langer nauwe banden. Beide landen helpen elkaar onder meer met bewapening. 

Meest gelezen