Charles Michel ontvangt president Angola

Premier Charles Michel heeft zondagavond de Angolese president João Lourenço ontmoet, die in het land is om deel te nemen aan de European Development Days. 

Het tweetal had het over de bilaterale betrekkingen tussen België en Angola, maar ook over de internationale en Afrikaanse actualiteit. Lourenço deed volgens het kabinet van Michel onder meer zijn strategie uit de doeken om meer investeerders aan te trekken naar Angola, en dan met name in de diamantsector.

Vandaag zal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders samen met zijn Angolese tegenhanger Manuel Augusto nog een memorandum ondertekenen over bilateraal politiek overleg. President Lourenço trekt dan voor een bezoek naar de Koninklijke Militaire School. Die leidt behalve Belgische ook buitenlandse officieren op, maar heeft op dit moment geen leerlingen uit Angola in haar rangen.

Dinsdag en woensdag neemt Lourenço deel aan de European Development Days, het ontwikkelingsforum georganiseerd door de Europese Commissie. De voormalige minister van Defensie, die vorig jaar president Jose Eduardo dos Santos na 38 jaar aan de macht opvolgde, bracht eerder al een bezoek aan Parijs.

Meest gelezen