GODONG / BSIP

Dieven stelen voor 50.000 euro aan accordeons in Kalmthout

In een muziekwinkel in Kalmthout hebben dieven voor 50.000 euro aan accordeons gestolen. De politie van de zone Grens onderzoekt de zaak.

De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. De dieven gingen met verschillende dure accordeons aan de haal, waaronder enkele antieke exemplaren. Volgens de eigenaar van de winkel waren de instrumenten meer dan 50.000 euro waard.

Waarschijnlijk waren de dieven goed voorbereid, want de goedkopere exemplaren en andere muziekinstrumenten lieten ze ongemoeid. De politie van de zone Grens heeft een onderzoek geopend.

"De feiten zijn gebeurd vrijdagochtend, tussen 1 uur en 8 uur", vertelt Patrick De Smet van de politie aan VRT NWS. "De daders zijn via het dak van de winkel binnengeraakt. Daar hebben ze een tiental accordeons gestolen, maar de inventaris van wat is gestolen is nog niet klaar. Het gaat wel om vrij dure accordeons dus de buit bedraagt verschillende tienduizenden euro's."

Meest gelezen