Videospeler inladen...

Verkeer op luchthaven van Hamburg hervat weer na stroomstoring

Vanaf maandagmorgen 6 uur kunnen er weer vliegtuigen vertrekken en landen op de luchthaven van Hamburg, in Duitsland. Door een stroomstoring waren er gisteren urenlang problemen. Er konden geen vliegtuigen meer landen of vertrekken, duizenden passagiers zaten vast.   

De problemen begonnen zondag iets voor de middag. Rond 10 uur werd Hamburg Airport getroffen door een stroomstoring, te wijten aan een kortsluiting. Hoe die precies is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Door de problemen konden er geen vliegtuigen meer landen of opstijgen en dat leidde tot een enorme chaos. De politie sloot de toegangswegen af en riep op om niet meer naar de luchthaven te komen. Zowat 30.000 passagiers werden getroffen, ongeveer 90 mensen brachten de nacht door in de terminal.

Hamburg Airport meldt op Twitter dat vanaf maandagmorgen 6 uur opnieuw vliegtuigen kunnen vertrekken en landen. De luchthaven waarschuwt wel dat vertragingen nog steeds mogelijk zijn en raadt reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Meest gelezen