Videospeler inladen...

Een vrouw nog steeds in levensgevaar na ongeval in Noorwegen

In Noorwegen zijn zes Belgen gewond geraakt bij een ongeval tussen een minibus en een bus. Dat meldt de lokale politie. Eén vrouw verkeert nog altijd in levensgevaar. De toestand van de andere vijf slachtoffers is niet meer kritiek. Over de omstandigheden is nog veel onduidelijkheid.

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur in de gemeente Stryn, aan de westkust van Noorwegen, op zo'n 300 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Oslo.

Een minibus - waarin volgens de lokale politie vijf Belgische passagiers en één chauffeur zaten - botste er op een bus met Aziatische toeristen. De vijf passagiers zijn allemaal gewond en werden per helikopter naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht. 

(Lees verder onder de kaart.)

Drie slachtoffers werden naar het ziekenhuis van Haukeland gebracht. Het gaat om een vrouw van 70 die in kritieke toestand verkeert, een man van 74 die zwaargewond is en een man van 70 die lichtgewond is. Drie andere gewonden werden naar het ziekenhuis van Førde gebracht. Buitenlandse Zaken zegt voorlopig geen informatie te hebben. 

Volgens Noorse media zijn er in totaal achttien gewonden gevallen bij het ongeval, maar het merendeel zou lichtgewond zijn. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. 

Wat de oorzaak van het ongeval is, is voorlopig niet duidelijk. Volgens de eerste vaststellingen is de minibus met de Belgen van het baanvak afgeweken, waardoor ze - vlak bij een tunnel - frontaal inreden op de bus. 

VIDEO: eerste beelden van het ongeval met een bus en een minibus

Videospeler inladen...

Meest gelezen