Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Schutter verstoort marathon van San Diego

In San Diego, in de Amerikaanse staat Californië, heeft de politie een schutter opgepakt nadat geweerschoten waren gemeld in de buurt van de Rock 'n' Roll Marathon, die daar plaatsvond. De loopwedstrijd werd door het incident een tijdlang stilgelegd. Dat meldden zowel de politie als de organisatoren.

Volgens lokale media ging het om een vrouw die schoten had gelost op de bovenste verdieping van een parkeergarage, in de buurt van de aankomst van de (halve) marathon. Een politieagent zou gewond zijn geraakt omdat hij per ongeluk in zijn eigen voet had geschoten, maar dat is niet bevestigd.

De organisatoren van de Rock 'n' Roll Marathon benadrukken dat het schietincident niet gelinkt was aan de marathon. De race werd wel even stilgelegd op bevel van de politie, waardoor ongeveer 4.900 lopers in een veilige zone werden geleid. Ruim tien minuten later werd de marathon weer hervat.

Meest gelezen