AP

Tientallen migranten verdronken voor kust van Tunesië

Voor de kust van Tunesië zijn zeker 35 migranten verdronken nadat hun boot in de problemen was gekomen. De Tunesische kustwacht heeft ook zeker 68 opvarenden levend uit het water kunnen halen. De reddingsoperatie is nog altijd aan de gang.

De boot (foto is een archiefbeeld) kwam afgelopen nacht in moeilijkheden voor de kust van Tunesië, tussen de stad Sfax en het eiland Kerkennah. Hij had naar schatting 180 migranten aan boord die de oversteek wilden maken van Tunesië naar Italië. Ze waren afkomstig uit Tunesië zelf, maar ook uit verschillende andere Afrikaanse landen, waaronder Ivoorkust, Kameroen en Marokko.  

Tunesië is bij mensensmokkelaars in trek als vertrekpunt om bootjes richting Europa te sturen, sinds de kustwacht in buurland Libië strenger is gaan controleren. 

Ook voor de Turkse kust zijn vannacht migranten verdronken. In de buurt van Antalya kwamen negen mensen om het leven, onder wie zes kinderen. Vijf opvarenden werden gered.

Migratieroutes in Afrika zijn gevaarlijker geworden

Nog voor de migranten de plaats bereiken vanwaar ze de Middellandse Zee oversteken, hebben ze er meestal al een gevaarlijke route op zitten. De migratieroutes in Afrika zijn de jongste tijd nog gevaarlijker geworden, legt Stijn Vercruysse uit in "Het Journaal".

Videospeler inladen...

Meest gelezen