Brusselaars delen bloemen uit aan politiekantoren: "Sommigen kregen tranen in de ogen"

Enkele Brusselaars hebben ruim 700 bloemen uitgedeeld aan politieagenten en militairen in de hoofdstad. "Om hen te bedanken voor hun harde werk." Ze wilden de veiligheids­diensten een hart onder de riem steken, nadat eerder deze week twee agenten waren vermoord in Luik. "Sommigen kregen tranen in de ogen."

Een van de initiatiefnemers is Nicolas Roisin, gewezen directielid bij de Franstalige commerciële omroep RTL. "We wilden iets doen. Meer dan onze verontwaardiging tonen op sociale media", schrijft Roisin op Facebook. "Daarom hebben we besloten om bloemen uit te delen aan politiemensen en aan militairen, en om voor hen te applaudisseren."

"We werden heel warm onthaald", vertelt Roisin aan VRT NWS. "Een politieagente moest zelfs huilen. De meesten geloofden niet dat een groepje burgers spontaan bloemen kwam uitdelen."

Roisin woont in Sint-Jans-Molenbeek en heeft de bloemen uitgedeeld met een groepje van ongeveer tien Molenbekenaren. "We horen vaak dat er in onze gemeente een probleem is met respect voor de politie. Hiermee wilde we het omgekeerde tonen."

Roisin heeft bewust op voorhand geen journalisten ingelicht over zijn actie. "We wilden er geen mediastunt van maken."

Meest gelezen