Politieagenten aangevallen door festivalgangers in Darmstadt

In Darmstadt in de Duitse deelstaat Hessen zijn vijftien agenten gewond geraakt tijdens een groot muziekfestival. Toen de festivaldag op zijn einde liep, werden ze belaagd door een grote groep festivalgangers, van wie een aantal gemaskerd waren. 80 relschoppers werden opgepakt.

De politie (foto boven is een archiefbeeld) werd afgelopen nacht aangevallen door tientallen voor het merendeel dronken festivalgangers. Agenten werden bekogeld met flessen, en de relschoppers staken ook een kledingcontainer in brand. In totaal werden zo'n 80 mensen opgepakt. Sommigen van hen waren gemaskerd.

Waarom de situatie uit de hand liep, is nog niet duidelijk, "maar niets rechtvaardigt zo'n uitbarsting van geweld", zegt het hoofd van de politie van de deelstaat Hessen. Minister van Binnenlandse Zaken Peter Beuth van de deelstaat heeft al geopperd om de minimumstraf voor dergelijke feiten op te trekken van drie naar zes maanden.

Het vierdaagse Schlossgrabenfest, dat nog loopt tot vandaag, is aan zijn 20e editie toe. Het festival heeft geen al te beste naam. Ook twee jaar geleden kwam het in het nieuws door ongeregeldheden. 26 vrouwen hadden toen gemeld dat ze tijdens het festival waren aangerand. 

Meest gelezen