Dieter Nijs

Zjef Vanuytsel postuum ereburger van Huldenberg

Vandaag is er postuum eer betoond aan kleinkunstenaar Zjef Vanuytsel. Vanuytsel leefde tot aan zijn dood in 2015 in Neerijse, een deelgemeente van Huldenberg. Hij is er uitgeroepen tot ereburger en kreeg er een standbeeld.

Zjef Vanuytsel heeft veel betekend voor Huldenberg. "Vanuytsel was niet alleen kleinkunstzanger en kunstenaar, maar evengoed architect", zegt burgemeester Danny Vangoidsenhoven. "Zo ontwierp hij het gemeentehuis van Huldenberg en de sporthal. Hij was ook erg goed geïntegreerd in de gemeente. Zo heb ik nog met hem gevoetbald. Hij was ook vaak in het dorp te zien, deed mee aan veel activiteiten".

Zjef Vanuytsel - vooral bekend om zijn lied "Zotte morgen"- woonde tot aan zijn dood eind december 2015 in Neerijse, een deelgemeente van Huldenberg. Hij bezong zijn streek in "Stilte van het land". 

Om de man te eren werd - naast het ereburgerschap -  ook een standbeeld voor hem onthuld aan cultuurzaal Den Elzas. "Zjef die zich vastklampt aan de wolken. Zweeft. Dat doet dromen. Een erg symbolisch werk" aldus de burgemeester. 

Meest gelezen