Wijlen Piet Römer en Victor Reinier die in de 1e reeks de hoofdrollen speelden.

"Baantjer" keert terug op de Nederlandse televisie

De serie "Baantjer" keert na 12 jaar terug op de Nederlandse televisie. Dat hebben RTL en Videoland bekendgemaakt. De hoofdrol wordt vertolkt door Waldemar Torenstra. Tygo Gernandt speelt de rol van zijn vaste partner, Tonnie Montijn. 

De serie speelt zich af in de roerige jaren 80, als het personage De Cock net rechercheur is geworden. Het idee voor de serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die in de oorspronkelijke reeks de hoofdrol speelde.

De nieuwe serie wordt voorafgegaan door een speelfilm die volgend jaar in de bioscoop te zien is. Thijs Römer heeft mee het scenario van de film geschreven. "Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van een van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock", zegt Waldemar. De opnames van de nieuwe Baantjer starten in september.

Meest gelezen