1 herbruikbare beker van 1 euro voor 5 pleinen tijdens Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten zal er op 5 pleinen eenzelfde herbruikbare beker worden gebruikt. Dat zijn de organisatoren overeengekomen. Zo wordt de afvalberg in één klap met 1.600.000 plastic bekers verminderd. Bezoekers betalen 1 euro waarborg voor de beker.

Het gaat om één beker die kan worden gebruikt op Polé Polé, Trefpunt, Sint-Baafs, Vlasmarkt en Boomtown. De vijf organisatoren gaan samen investeren in één speciaal ontworpen afwasbare beker. Bezoekers betalen 1 euro waarborg en kunnen de bekers aan elke bar terugbrengen.

Overal zal dezelfde waarborg worden gevraagd en op alle pleinen kan de waarborg dan ook worden teruggevraagd. Zo wordt de afvalberg in één klap met 1.600.000 bekers verminderd. En voor de bezoekers is het ook beter: zij kunnen nu hun drankje drinken uit een stevige beker in plaats van bekers die snel kapot gaan. In totaal zijn er 500.000 van die bekers voorzien.

De Gentse Feesten lopen van 13 tot en met 22 juli. 

kasto80

Meest gelezen