Videospeler inladen...

De Wever: "Zelfs een veertienjarige zou hebben gezien dat de F-16-mails vals zijn"

De partijvoorzitter van de N-VA, Bart De Wever, zegt in "Terzake" dat er bij de SP.A "iets helemaal mis is gegaan". "Ik heb de mails waar de SP.A mee naar buiten gekomen is, gezien en ik moet zeggen: zelfs een veertienjarige ziet na twee minuten dat er iets niet juist is met die mails."

De SP.A kwam met mails naar buiten die zouden moeten aantonen dat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gelogen zou hebben in het parlement in het F-16-dossier. Maar nu ziet het er sterk naar uit dat die mails vervalst zijn. SP.A-partijvoorzitter John Crombez heeft al toegegeven dat hij "misschien te voortvarend is geweest".

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever zegt dat er "iets helemaal mis is gegaan" bij de SP.A en dat de socialistische partij dat had kunnen weten. Hij zag naar eigen zeggen meteen dat de mails vervalst zijn. "Dit is amateurswerk van het vierde studiejaar."

De Wever zegt dat hij geen idee heeft wie er vervalste mails aan de SP.A heeft bezorgd. "Maar als dit een complot is, is het het slechtste complot dat ik ooit heb gezien."

Hij zegt dat de SP.A "een schandaal gezocht heeft waar geen schandaal was".

Videospeler inladen...

Over Tom Meeuws: "Hij heeft me één keer kwaad gemaakt, het gaat hem geen tweede keer lukken"

Humo publiceert een interview met Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws waarin hij zegt dat er een duidelijke strategie is binnen de N-VA om Meeuws kapot te maken. "Drie jaar geleden zei een intimus van Bart De Wever dat ik maar beter kon terugkeren naar West-Vlaanderen, anders ging ik eraan."

De Wever doet dat in Terzake af als "onzin". "Er zijn grenzen aan alles, ik ga hier niet op reageren. Dit is allemaal onzin. Tom Meeuws zou beter iets zinnigs vertellen", aldus De Wever.

Naar eigen zeggen maken de uitspraken hem niet kwaad. "Het maakt niet de minste indruk. Ik heb me één keer kwaad gemaakt op hem, niet nog eens."

Videospeler inladen...

Over Mawda: "Kritiek op timing kan ik aanvaarden"

De Wever komt ook terug op z'n gecontesteerde uitspraken over Mawda, de kleuter die door een politiekogel werd doodgeschoten.

"Die kritiek op de timing kan ik aanvaarden. Dat is ook wat Jan Peumans heeft gezegd: het momentum was niet juist. Dat was natuurlijk omdat het momentum al verpest was. Men heeft Francken en Jambon moordenaars genoemd, men heeft de politie moordenaars genoemd. Toen was de sereniteit in dit dossier al weg."

Bart De Wever over de gemeenteraadsverkiezingen in "Terzake"

Videospeler inladen...

Meest gelezen