Videospeler inladen...

Afscheid in het wit van student die overleed bij aanslag in Luik

In Vottem, bij Luik, hebben enkele honderden mensen de uitvaart bijgewoond van de student die vorige week overleed bij de aanslag in Luik. Naast familie, vrienden en medestudenten waren ook premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aanwezig.  

Familie, vrienden en veel inwoners van Vottem hebben vandaag afscheid genomen van de jongeman die vorige week doodgeschoten werd door een gedetineerde. De ceremonie vond plaats in een grote sporthal. Net als tijdens de mars in Luik gisteren stond de kleur wit centraal.

"Veel aanwezigen zijn gekleed in het wit", zegt VRT-journalist Joppe Mattyn ter plaatse. "De witte lijkwagen met het lichaam van de student werd ook voorafgegaan door vier andere, vol met witte bloemen." Er waren ook veel leden van de petanqueclub waarbij de student aangesloten was. Ze sloegen symbolisch petanqueballen tegen elkaar.

Aan de mars in Luik gisteren namen zo'n 3.000 mensen deel. Naast hun solidariteit met de getroffen families toonden de deelnemers ook hun bezorgdheid over het toenemende geweld, onder andere tegen de politie.

Bij de aanslag in Luik kwamen ook twee agentes om. Voor hen is er morgen een afscheidsplechtigheid.

Videospeler inladen...

Meest gelezen