Videospeler inladen...

Boodschappen scannen met je eigen smartphone, op sommige plaatsen kan het al

Boodschappen doen, die zelf scannen en betalen zonder kassierster, dat systeem kennen we al een tijdlang. Vandaag gaan sommige winkels een stapje verder: scannen met je eigen smartphone en nadien ook betalen met je vertrouwde banking-applicatie. Carrefour past het in Antwerpen al enkele maanden toe, supermaktketen Spar start er nu mee. Onze ploeg deed de test in Wespelaar.

Met de smartphone applicatie ‘Scan. Pay. Go.’ van Colruyt Group scannen klanten hun artikelen. Hun inkopen verschijnen in een digitale winkelkar, waar ze kunnen zien hoeveel alles kost. Marjorie Bisschops probeerde het vandaag uit en is tevreden: “Je moet meegaan met je tijd. Al mijn klanten- en kortingskaarten zitten nu in één app, handig.”

In plaats van aan te schuiven aan de kassa, betalen klanten met een vertrouwde online bankingapplicatie of bankcontact app. “Natuurlijk ben ik een beetje bang dat ze vertrekken zonder te betalen”, zegt winkeluitbater Arthur De Greef, “maar je moet vertrekken vanuit vertrouwen en geloven in de applicatie.”

Meest gelezen