Cannabisplantage ontdekt in oude villa op de zeedijk in Westende

De politie van Westende heeft een cannabisplantage ontdekt in een oude villa op de Zeedijk. Ze kwamen de plantage op het spoor na een tip van een alerte schilder die er aan het werk was. Het rook er naar wiet. In totaal werden er honderd plantjes en een kweekinstallatie gevonden.

De politie viel de woning op de Zeedijk binnen. Maar er was niemand aanwezig. Op de zolderverdieping werd een professionele plantage gevonden. De plantjes waren volledig volgroeid en klaar om te oogsten. 

Hulp van de brandweer

De brandweer kwam ter plaatse met een ladderwagen, om de planten en het materiaal vanop zolder naar beneden te halen. Beneden op de Zeedijk werden de planten in een oranje container gegooid. Daar werden de planten, goed voor een opbrengst van ruim 30.000 euro per oogst, overgoten met bleekwater om ze te vernielen. Die werken duurden een volledige dag.

Van de bewoonster geen spoor ...

De bewoonster van het pand, een vrouw van 45, was niet thuis en wordt momenteel opgespoord. Het pand is ondertussen verzegeld. Het zou kunnen dat ze voor het aanleggen van de plantage hulp kreeg.


Meest gelezen