Videospeler inladen...

Dodental voor kust Tunesië blijft oplopen: mogelijk meer dan 110 doden

De Tunesische marine heeft vandaag de zoektocht hervat naar opvarenden van een boot met migranten die in de nacht van zaterdag op zondag kapseisde voor de kust van Tunesië. Gisteravond werd de operatie gestaakt bij het vallen van de duisternis. Er wordt gevreesd dat er meer dan 110 doden zouden kunnen zijn.

Voor de kust van Tunesië zijn al 48 lichamen van verdronken migranten gevonden, tweette Flavio Di Giacomo, woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). 24 lichamen zijn geïdentificeerd. Het zou gaan om tien Tunesiërs en 14 mensen afkomstig van de Sub-Sahara.

70 migranten hebben het drama overleefd. Meer dan 64 mensen zijn vermist. De Tunesische marine heeft vandaag de reddingsoperatie hervat. "Er zijn negen marineschepen, een helikopter en duikers ingeschakeld", zegt de commandant van de marinebasis van Sfax, een stad gelegen aan de kust en net voor de Kerkenna-eilanden.

Volgens een overlevende zouden meer dan 180 mensen aan boord zijn geweest, terwijl het schip een capaciteit had van maximum 75 tot 90 personen. Het IOM zegt dat dit het dodelijkste bootongeval op de Middellandse zee is sinds 2 februari, toen 90 migranten verdronken voor de kust van Libië. 

AFP or licensors

Meest gelezen