Videospeler inladen...

Eerste dieren testen nieuw ecoduct in Groenendaal

De eerste dieren hebben de afgelopen dagen en weken al het nieuwe ecoduct over de Ring rond Brussel in Groenendaal getest. Dat blijkt uit foto's van nachtcamera's die het Agentschap Wegen en Verkeer heeft verspreid. De nieuwe oversteekplaats voor dieren is pas gisteren officieel geopend.

Het Zoniënwoud ligt deels in Brussel, deels in Vlaanderen en voor een klein stukje ook in Wallonië. Onder meer door de Ring rond Brussel is het voor een stuk opgesplitst in kleinere "groene eilandjes" waardoor het voor dieren niet altijd evident is om van het ene deel van het bos naar het andere te geraken. Ook voor automobilisten is dat niet altijd even veilig als die plots moeten uitwijken voor overstekend wild.

In Groenendaal, bij Hoeilaart Vlaams-Brabant, is daarom gisteren een nieuw ecoduct in gebruik genomen. Met de oversteekplaats kunnen dieren veilig de Ring rond Brussel oversteken. Mensen mogen de oversteek niet (meer) gebruiken. De Vlaamse en Brusselse overheden hebben eerder al een boombrug, ecotunnels en 25 kilometer geleidend ecoraster aangelegd in het Zoniënwoud. De bedoeling is om van de groene eilandjes weer één groot natuurgebied te maken.

Van de bouw van het ecoduct is ook een timelapse-video gemaakt.

Videospeler inladen...

Meest gelezen