Videospeler inladen...

Kim Jong-un ontslaat topmilitairen vanwege ontmoeting met president Trump

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de drie hoogste militairen van zijn land ontslagen. Dat zegt een bron bij de Amerikaanse regering, die daarmee Zuid-Koreaanse en Japanse nieuwsberichten bevestigt.  

De drie niet nader geïdentificeerde functionarissen zouden aan de kant geschoven zijn omdat ze niet opgezet zouden zijn met de toenadering die Kim zoekt met Zuid-Korea en Amerika. Binnen het Noord-Koreaanse leger zou onenigheid zijn over de toenadering die het land zoekt tot Zuid-Korea en de VS.

De Amerikaanse president Donald Trump en Kim Jong-un zullen mekaar over 8 dagen ontmoeten. Trump had die top eerst nog afgeblazen, maar wil hem nu toch laten doorgaan. Amerika wil dat Noord-Korea zijn kernarsenaal helemaal afbouwt.

Meest gelezen