Man neergeschoten door politie in Gent, 2 onderzoeken lopen nog altijd 

De man die maandag in Gent op straat werd neergeschoten door de politie, was levensgevaarlijk gewond, maar is aan de beterhand. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden het schietincident is gebeurd. De twee strafonderzoeken naar de feiten lopen nog altijd, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. 

Het parket is een onderzoek gestart naar het incident, dat zich maandag  rond 19 uur afspeelde aan het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg en de Edelsteenstraat. "Bij het schietincident was één persoon levensgevaarlijk gewond", zei parketwoordvoerster An Schoonjans. De man is nu aan de beterhand.

"De precieze omstandigheden worden onderzocht. Zoals de standaardprocedure voorziet, worden twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de feiten die aanleiding hebben gegeven door de tussenkomst van de politie, en één naar het schietincident zelf."

Voordien waren bij de politie al enkele meldingen binnengelopen. Mogelijk ging het om een gijzeling van een vrouw door de man, maar het parket geeft geen details over de aanleiding. Bij de voorafgaande feiten raakte niemand gewond, zegt het parket. De identiteit van de neergeschoten man is nog niet vrijgegeven.

De vriendin van de man, die bij hem in de wagen zat, verklaarde gisteren dat er geen aanleiding was om hem neer te schieten. De man zou haar niet bedreigd hebben en had geen mes bij zich, zoals getuigen hadden gemeld.

De plaats van het schietincident werd afgezet en er vond een sporenonderzoek plaats. Het labo, het parket en een wapendeskundige waren ter plaatse. Voor het onderzoek naar de politieman die vuurde komt het Comite P. tussen. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van wettige zelfverdediging.

Meest gelezen