MIVB-personeel krijgt premie om werkgever aan vrouwen en technici te helpen

De MIVB, de Brusselse vervoersmaatschappij, zoekt dringend meer vrouwen en meer technici. Werknemers die nieuwe collega's voordragen met die profielen kunnen sinds 1 juni een premie krijgen van 500 euro bruto.  

De MIVB zegt al langer inspanningen te doen om het tekort aan bepaalde categorieën personeel weg te werken. "We hebben een tekort aan allerlei technische profielen: elektriciens, elektro-mechaniciens, IT'ers en ingenieurs. We werken daarvoor al langer samen met bepaalde technische scholen en dat werpt zijn vruchten af, maar nog onvoldoende", zegt woordvoerster An Van Hamme.

Daarnaast kampt de MIVB ook met een totaal onevenwicht tussen mannen en vrouwen onder het personeel. "We proberen al langer om vrouwelijke werknemers aan te trekken, door vrouwen op onze affiches te zetten of door hun stem te laten horen in recruteringscampagnes. We zitten nu aan 10% vrouwelijke personeelsleden en dat is te weinig."

Wie nu al bij de MIVB werkt en zelf een vrouwelijke kandidate aanbrengt, voor om het even welke functie, of een kandidaat met een technisch profiel (M/V) krijgt sinds 1 juni een premie van 500 euro bruto. (De premies kunnen niet worden gecumuleerd.)  Andere bedrijven werken al langer met dit systeem, de MIVB doet dit nu voor het eerst.

Meest gelezen