Kylie Minogue in de clip van "Where the wild roses grow" uit 1995.
Sceenshot YouTube

Nick Cave met verrassing van formaat op het podium: zijn "Wild rose" Kylie Minogue

De toeschouwers van het Londense festival All Point East hebben wellicht even in hun ogen gewreven toen zanger Nick Cave plots een Australische vriendin op het podium riep. Niemand minder dan Kylie Minogue dook op en het duo zong live hun grote hit uit 1995: "Where the wild roses grow".

Cave en Minogue gaven elkaar een knuffel voor ze aan het duet begonnen. "Where the wild roses grow" kan het grootste commerciële succes genoemd worden van Nick Cave and the Bad Seeds. Het lied uit 1995 veroverde razendsnel de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland, maar was evengoed op de radio in Israël en Kroatië te horen.

Cave en Minogue zongen het nummer voor het eerst samen op het Feilie Festival in Cork in 1995, daarna stond Minogue nog eens met Cave op het podium in de Koko-club in Londen in 2013. Het publiek gisteren in Victoria Park kon zijn ogen niet geloven en zong "They call me the wild rose" vlotjes mee.  Bekijk en beluister het hieronder:

Het ietwat lugubere nummer vertelt het verhaal van een man en zijn minnares op uitstap wanneer hij haar vermoordt (lees: doodslaat met een steen) aan een rivier. De tekst is eigenlijk een dialoog tussen de moordenaar en zijn slachtoffer, Elisa Day.

Cave-Minogue: een vreemde combinatie toen

Cave raakte eind jaren 80 gefascineerd door Minogue. Zij werd bekend als automonteur Charlene Mitchell in de Australische serie "Neighbours" en had al best veel hits te pakken met een cover van (het vrolijke) "The loco-motion", "I should be so lucky" en "Especially for you", met "Neighbours"-collega Jason Donovan.

Cave trok zijn stoute schoenen aan en stuurde Minogue een demo op. Daarop was Bad Seeds-gitarist Blixa Bargeld te horen die de tekst bedoeld voor Minogue, voor zijn rekening nam. Minogue aarzelde geen seconde om met Cave in zee te gaan. Nochtans waren ze geen vanzelfsprekende combinatie, integendeel: Cave stond bekend om zijn ruige en donkere imago, terwijl Minogue resoluut voor het lichtere popgenre had gekozen. Maar de combinatie werkte wonderwel en "Where the wild roses grow" werd een klassieker.

Bekijk hier nog eens de videoclip met bloed aan de handen van Nick Cave en Kylie Minogue als het perfecte lijk in het water:

Meest gelezen