NMBS breidt treinaanbod in Antwerpen en naar luchthaven Zaventem uit

 Spoorwegmaatschappij NMBS past vanaf volgende zondag de dienstregeling van een aantal treinen aan. In de regio Antwerpen zullen meer treinen de stations Wildert en Antwerpen-Noorderdokken bedienen, en er zal ook een extra trein vanuit Antwerpen vertrekken naar Brussels Airport-Zaventem.

De IC-verbinding Charleroi-Zuid - Antwerpen-Centraal wordt vanaf 10 juni verlengd tot Antwerpen-Noorderdokken, zodat het station Antwerpen-Luchtbal een extra trein krijgt.

De twee L-treinen per uur die op de verbinding Puurs-Antwerpen-Essen rijden, zullen vanaf 10 juni enkele minuten vroeger vertrekken en in de andere richting enkele minuten worden verlaat. Het station Wildert zal voortaan op weekdagen door beide stoptreinen worden bediend, waardoor het treinaanbod er verdubbelt.

Vanuit het station Antwerpen-Centraal zal 's ochtends om 7.15 uur een bijkomende trein vertrekken met aankomst om 7.49 uur in Brussels Airport-Zaventem. Die trein zal ook in Antwerpen-Berchem en Mechelen stoppen.
De volledige dienstregeling is te raadplegen op de website en de app van de NMBS.

Ter herinnering: vanaf 10 juni gaat ook de nieuwe vertrekprocedure van start. De treinen zullen voortaan vertrekken met alle deuren gesloten, en dat moet de veiligheid ten goede komen. In een affichecampagne roept de NMBS reizigers alvast op om zeker op tijd op het perron te staan. "Vanaf 10 juni sluiten alle treindeuren 30 seconden vóór het vertrekuur", luidt het.

Volgens de huidige vertrekprocedure sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt. Dat leidt soms tot verwarring bij de reizigers, die denken dat ze nog kunnen opstappen, en tot conflicten met de treinbegeleider.

Meest gelezen