AFP or licensors

Opnieuw twee vluchtelingenkampen in Parijs geëvacueerd

In Parijs zijn vanmorgen twee grote vluchtelingenkampen geëvacueerd. In totaal gaat het om 973 vluchtelingen, voornamelijk uit Afghanistan en verschillende Afrikaanse landen. Ze verbleven al weken in tenten in de illegale kampen aan het kanaal Saint-Martin en aan de Porte de la Chapelle.

Bussen brengen de migranten naar accommodatie rond de hoofdstad.
AFP or licensors

Met bussen worden de vluchtelingen van de kampen naar tijdelijke accommodatie rond Parijs gebracht. Daar kunnen ze hun asielprocedure starten, maar vele van hen zijn het Engels en het Frans niet machtig.

De kampen in de hoofdstad baren de Franse overheid al maanden zorgen. In mei verdronken twee vluchtelingen in het kanaal in de buurt van de kampen en door gevechten tussen de migranten lopen de spanningen hoog op. De opruimactie past in de strategie van de overheid om de migratiestroom onder controle te krijgen.

Werkers ruimen verschillende tenten op in het kamp aan het kanaal Saint-Martin.
AFP or licensors

Vorige week evacueerde de Franse politie al het grootste kamp in Parijs, nabij Porte de la Vilette. De meeste migranten in Frankrijk reizen door naar Calais, maar velen vestigen zich in de hoofdstad. De laatste drie jaar werden er al 28.000 vluchtelingen uit verschillende kampen in Parijs gezet.

Meest gelezen