Bruno Wyndaele zomert met nieuw programma op Eén

Eén heeft de zomerprogrammatie voorgesteld. Zoals steeds gaat het om een mix van bekende en nieuwe programma's, waaronder een nieuw praatprogramma van Bruno Wyndaele. Ontdek hier wat u de komende maanden op het VRT-net kan bekijken.

1. "De zomer van..."

Bruno Wyndaele gaat de nostalgische toer op met "De zomer van...", een nieuw praatprogramma waarin hij elke dag 1 gast op een zomerse locatie ergens in Vlaanderen uitnodigt. Hij neemt de tijd om met haar of hem te praten en over het leven na te denken. Onder anderen Bart Peeters, Jeroen Meus, Jani Kazaltzis, Tine Embrechts en Dina Tersago komen langs.

Vanaf 13 augustus van maandag tot donderdag om 21.20 uur.

© Geert Van Hoeymissen

2. "Dagelijkse zomerkost"

Voor de 2e zomer op rij gaat Jeroen Meus de hort op met "Dagelijkse zomerkost", de vakantieversie van zijn succesvolle programma "Dagelijkse kost". Dit jaar trekt de kok naar Spanje waar hij 5 weken lang gerechten op tafel tovert voor Vlamingen op reis, de Spaanse buren en zichzelf.

Vooraleer Meus naar het zuiden trekt, slaat hij eerst nog een week zijn tenten op speelpleinen op om voor en met de Vlaamse jeugd te koken.

Vanaf 16 juli van maandag tot vrijdag om 19.40 uur.

© VRT / Hotel Hungaria

3. "De stoel"

Met "De stoel" is ook de zomerklassieker bij uitstek van de voorbije jaren terug. Het concept blijft hetzelfde: elke avond is een strandstoel op een locatie in Vlaanderen te zien. Wie de plek als eerste herkent en zich met het juiste voorwerp in het linnen neervlijt, wint een mooie reis.

Vanaf 16 juli van maandag tot vrijdag om 20 uur.

4. "Switch"

Nog in juli slaat Adriaan Van den Hoof weer aan het quizzen met "Switch", een programma waarin 5 kandidaten het gedurende evenveel dagen tegen elkaar opnemen. De bijhorende app krijgt deze maand nog een update tot een versie in het teken van het WK voetbal.

Vanaf 16 juli van maandag tot vrijdag om 20.40 uur.

© VRT - Lies Willaert

5. "Vive le vélo"

Van 14 juni tot half juli gaat het WK voetbal in Rusland met zo goed als alle sportieve aandacht lopen, maar zodra het is afgelopen staat het wielrennen opnieuw centraal met "Vive le vélo". Zoals elk jaar strijkt Karl Vannieuwkerke in het zog van de Ronde van Frankrijk op verschillende plekken bij onze zuiderburen neer om de Touractualiteit te bespreken.

Vanaf 17 juli dagelijks om 21.25 uur.

© VRT Sofie Silbermann 2018

6. "Voetbalmaffia"

Wie van voetbal en van fictie houdt, zit gebeiteld met "Voetbalmaffia". Die dramareeks uit Nederland dompelt de kijker onder in de wereld van voetbal en matchfixing. Centraal staat Johnny de Graaf, een voetballer die na een blessure opnieuw de selectie van Bologna probeert te halen. Omdat een investeerder andere plannen met hem heeft, mag hij niet eens op de bank plaatsnemen. Bovendien heeft hij schulden bij een schimmige aannemer.

Vanaf 30 juli van maandag tot donderdag rond 21.10 uur.

Camerajan.com, (c)

7. "Professor T."

Wie de reeks "Professor T." met Koen De Bouw heeft gemist, kan deze zomer alle afleveringen van seizoen 1 en 2 inhalen. Ze zijn ook integraal op VRT NU te bekijken. Zo bent u helemaal mee wanneer het nieuwe en 3e seizoen later dit jaar op het scherm verschijnt.

Vanaf 16 juli van maandag tot donderdag rond 22.30 uur.

© VRT

8. "Dwars door Amerika"

Goed nieuws voor fans van "Iedereen beroemd" en dan vooral van de rubriek "Dwars door Amerika": reporter Wouter bundelt de beste momenten en ontmoetingen van zijn fietstocht door de VS in 4 lange afleveringen.

Op maandag 9, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli om 19.35 uur.

9. Vlaamse films

Eén zendt deze zomer ook Vlaamse films uit. Het gaat om klassiekers als "Pauline & Paulette" van Lieven Debrauwer (2001), "Koko flanel" van Stijn Coninx (1990), "Max" van Freddy Coppens (1994), "Windkracht 10: Koksijde rescue" van Hans Herbots (2006), "De Witte van Sichem" van Robbe De Hert (1980), maar ook om nieuwe titels als "Broer" van Geoffrey Enthoven (2016) en "Terug naar morgen" van Lukas Bossuyt (2015).

10. "Radio 2 zomerhit"

Op zondag 12 augustus kennen we de winnaar van de "Radio 2 zomerhit". Bart Peeters presenteert de show vanuit Blankenberge waar 10 genomineerde artiesten naar de prijs meedingen. Ook de prijzen voor doorbraak, groep en solo artiest gaan die avond de deur uit.

Zondag 12 augustus om 20.25 uur.

11. "Vlaanderen feest"

Op11 juli viert Eén de Vlaamse feestdag met "Vlaanderen feest", een muziekshow live vanop de Grote Markt in Antwerpen. Tal van Vlaamse artiesten brengen Nederlandstalige muziek. De presentatie is in handen van Peter Van de Veire.

Woensdag 11 juli om 18 uur (met aansluitend de halve finale van het WK voetbal).

12. "F.C. de kampioenen"

Ook de zomer is er geen ontsnappen aan: eindeloze herhalingen van "F.C. de kampioenen". 

Vanaf 9 juli van maandag tot vrijdag rond 20.05 uur.

© VRT

Meest gelezen