Voormalig Mister Gay Belgium kandidaat voor Groen in Roeselare

Jaimie Deblieck, die zich tot afgelopen zaterdag Mister Gay Belgium mocht noemen, zal bij de gemeenteraads­verkiezingen in oktober op de lijst staan voor Groen in Roeselare. Dat maakt hij zelf bekend op z'n Facebookpagina. Hij wil strijden voor "gelijkheid en acceptatie van onze multiculturele samenleving in en rond Roeselare".

"Eens een ambassadeur, altijd een ambassadeur", verklaart Deblieck z'n entree in de politiek.  Een jaar geleden kreeg hij de titel "Mister Gay Belgium", hij was op dat moment slechts 18 jaar. Hij had toen naar eigen zeggen al "groene vingers", en dat vertaalt zich nu dus ook in een engagement voor de partij Groen.

Het is nog niet duidelijk welke plaats Deblieck zal krijgen op de lijst van Groen. Inhoudelijk wil hij zich wel inzetten voor "gelijkheid en de acceptatie van de multiculturele samenleving in en rond Roeselare".

Deblieck kwam in februari nog in het nieuws, nadat hij werd aangevallen in het centrum van Roeselare tijdens een avondje uit. Hij werd toen uitgemaakt voor "fucking homo".

 

Meest gelezen