Foto Ponsaerts

Voormalig SP.A-schepen Haacht verliest bevoegdheden na overstap naar N-VA

 In Haacht heeft het schepencollege beslist om Mark Feyaerts al zijn schepenbevoegdheden af te nemen. Het college reageert daarmee op de aankondiging van Feyaerts dat hij lid wordt van de N-VA en op die lijst zal deelnemen aan de verkiezingen.

Feyaerts was in 2012 verkozen op een sp.a-lijst, maar kondigde eind april aan als onafhankelijke te zetelen. Hij bestempelde zijn overstap naar N-VA als een weloverwogen beslissing en een positieve keuze. "De N-VA brengt zowel in Haacht als op andere politieke niveaus een realistisch verhaal. Met de juiste oplossingen. De correcte en humane manier waarop de partij de migrantenproblematiek aanpakt is daar een mooi voorbeeld van". Feyaerts kreeg de zevende plaats op de N-VA-lijst.

Haacht wordt momenteel bestuurd door een meerderheid van Open VLD, SP.A en Groen onder leiding van Steven Swiggers (Open VLD). Open VLD is er de grootste partij met 7 zetels op 23, gevolgd door N-VA (6), CD&V (4), Groen en SP.A (3). Feyaerts was tot voor kort als schepen bevoegd voor Mobiliteit, Cultuur en Burgerzaken.

Meest gelezen