Wereldrecord: 303 golden retrievers in Wachtebeke

In Wachtebeke is een wereldrecord verbroken. Daar zijn het afgelopen weekend liefst 303 golden retrievers samengekomen.

Het was niet evident om het record te breken. Daarvoor moesten namelijk meer dan 222 golden retrievers bij elkaar worden gebracht. Het vorige record werd in Schotland (2013) bereikt, maar dankzij Sabine l'Ecluse en Kelsey Criel werd het verbeterd in Wachtebeke.

Deze dames zijn ronduit gék van het ras golden retriever en ze wilden dat enthousiasme met de hele wereld delen, net door te proberen het record te breken.

"We hadden op Facebook gezien dat zo'n record met een ander hondenras, met name met bordercollies, was behaald. Omdat ons favoriete ras zeer populair is, kwam er al vlug heel veel interesse om deel te nemen."

Er had in Wachtebeke trouwens ook een unieke hondenmarkt plaats. Het initiatief was als een eenmalig evenement bedoeld. maar je weet nooit natuurlijk, als iemand erin slaagt het Wachtebeekse record opnieuw te doen sneuvelen, wat de toekomst brengt.

Meest gelezen