"Maar eigenlijk vindt hij me mooi zoals ik ben"

Ruim een half jaar geleden ging het aandoenlijke verhaal van het bejaarde koppel Des en Mona Manahan viraal, toen bleek dat Des, om zijn vrouw te helpen wiens gezichtsvermogen op korte termijn danig achteruit gegaan was, make-uplessen volgde zodat hij die taak op zich kon nemen. Hij werd daarvoor wereldwijd op sociale media geprezen. BBC News ging zopas op bezoek bij het koppel uit Waterford, Ierland, en constateerde dat de 84-jarige Des zijn make-upvaardigheden alleen maar verbeterd had. Zelfs met de hulp van een internationaal gerenommeerd visagist.

Het koppel, intussen 56 jaar getrouwd, vertelde dat ze op een verjaardagsfeestje in Waterford de plaatselijke make-upartieste Rosie O’Driscoll tegenkwamen die ze, omdat Mona de eenvoudige handelingen van het schminken niet langer machtig was, niet alleen door een verminderd gezichtsvermogen maar ook door bevende handen, vroegen voor hulp. O’Driscoll: "Des nam al snel de schminkborsteltjes uit mijn handen. Je kon onmiddellijk zien dat hij daar talent voor had."

Nadat het verhaal viraal gegaan was, bleek Mario Dedivanovic, visagist van Kim Kardashian, zo geraakt door het liefdesverhaal van beiden dat hij hen uitnodigde om een van zijn 'master classes' in Londen bij te wonen (zie foto's hier beneden). Mona: "Het was alsof hij ons wilde leren kennen. Alsof hij absoluut wilde dat we hem zouden ontmoeten. Ik kan eigenlijk zelf niet vatten hoe belangrijk dit eigenlijk geweest is. Wij hebben dan ook echt niets met de Kardashians te maken."

Intussen blijkt Des zich het schminken zo eigen gemaakt te hebben dat het geen enkel probleem meer oplevert. Des: "Eigenlijk hebben we maar één regel en daar staan we beiden achter: 'less is more'. Wat ik absoluut niet wil, is dat ik haar met allerlei productjes toetakel.'

"Hij vindt me eigenlijk mooi zoals ik ben", besloot zijn echtgenote alvast.

Meest gelezen